БългарскиEnglish
Lecturers 2014 PDF Print E-mail
Ето и някои от лекторите през тазгодишното издание:

Michal Kus

Концептуален художник към EA Games. Има опит с различни топ заглавия (Mirror's Edge, Dr. Who, Command and Conquer) в гейминг и филмовата индустрия.

ArtStation
DrawCrowd
http://www.kus-art.com/
http://conceptartworld.com
Richie Mason

29-годишен 3D артист на персонажи и създания. Работил като графичен дизайнер, в последствие се премества в 3D индустрията. Има голям опит със създаването на роботи.

ArtStation

Brajan Martinovic

3D артист от Хърватия. Има 10-годишен опит в сферата на рекламата и разработката на игри като аниматор, моделър и дизайнер на нива. Разработва собствени късометражни филми и малки игри.

CGSociety
Boonar.comStefano (Tsung Hsien) Tsai

Stefano е прекарал повече от 10 години в CG индустрията, а негова голяма страст е научната фантастика.
Основно се фокусира върху 3D пре-визуализации и концептуален арт на пространства, околна среда и механични предмети - превозни средства и бойни машини.

CGSociety
StefanoTsai - visual design studio
Thumblr

Anna Khmelevskaya

Тя е завършила Академията за изящни изкуства в Минск (1990-1994) и има диплома от Университета по Лингвистика (1994-2000). След това идва в Париж да изучава компютърна графика и анимация в академия "Art Décos" (2005-2006, с дипломен филм: "Butterfly"). Оттогава работи като графичен дизайнер, аниматор и сторибордист.


Budhaditya Chattopadhyay

Той е артист, основно занимаващ се с музика и озвучаване. Работата му е свързана с кино, дигитални медии и звуково изкуство. В произведенията си той обединява аудио, видео и текст, създавайки широк набор от аудио-базирани творби за изложби, инсталации и пърформанси. В момента разработва докторантура, свързана с психологическото влияние на звука в киното, в университета на Копенхаген, Дания.

http://budhaditya.org/
Даниел Георгиев

Дани е само на 18 години, занимава се с програмиране от 5 години. Работи в Gameloft като Game Developer.
Основател на Printrido - организация, чиято цел е да прави софтуерни, хардуерни и други решения за 3D принтери.
Дани е конструирал собствен 3D принтер с помощта на електромотори, платки и железа.
Разбира в дълбочина как работят 3D принтерите на софтуерно и хардуерно ниво.
 Димо Димов

Димо Димов е един от основателите на SolidFill - една от първите фирми в България, занимаваща се изцяло с триизмерен печат и неговите приложения.Завършил е специалност Бизнес и Бизнес Икономика в Холандия и Италия. Натрупва професионален опит предимно като търговец в телекомуникационната и високотехнологична индустрия, както в България, така и на Запад.  Нескрит последовател на новите технологии и тяхната имплементация в общоприети бизнес и производствени процеси.

 

Стоян Ангелов

Предприемач, който започва своето първо бизнес начинание на 18 години. Активен член на предприемаческата организация Start It Smart. В момента е съсредоточил усилията си в иновативното и технологично предприемачество. Развива няколко технологични проекта, един от който е Infozone.bg - платформа за мобилен маркетинг. Активно развива дейности подпомагащи стартиращи бизнеси в България.


 Проф. Йордан Табов

Работи за ИМИ-БАН, секция “Приложения на информационните технологии в хуманитарните науки”. Като математик е носител на много престижни отличия и награди. Вицепрезидент е на Международния турнир на градовете, член на изпълнителния комитет на Световната федерация на математическите състезания, член на комисията за награди на Световната федерация на математическите състезания, председател на журито на математическия турнир "Черноризец Храбър".

Д-р Катерина Гаджева

Изкуствовед, главен асистент в Институт за изследване на изкуствата към БАН. Занимава се с история и теория на фотографията. Преподавател е в Нов български университет и СУ „Св. Климент Охридски”. Автор е на статии, свързани с имена и явления от българската и световната фотография, както и на монографията „Между желаното и действителното. Фотографските илюстрации в българските периодични издания 1948-1956”.

Проф. д-р Петер Цанев

Художник и изкуствовед. Завършва НХА, специалност Графика (1992). Доцент по методика на обучението по изобразително изкуство (2003). Професор по психология на изкуството и ръководител на катедра „Психология на изкуството, художествено образование и общообразователни дисциплини“ на НХА (2011). Член на СБХ.


Енчо Найденов

 Той работи повече от 20 години в областта на приложната и комерсиалната фотография, снимал е кампании за повечето водещи компании у нас, както и редица кампании за чужди марки. Има над 100 корици на модни и лайфстайл списания, включително и на френското издание “Photo”. Снима главно и основно хора, защото предпочита живия контакт с обектите на фотографията си. Преподавател е в НБУ, специалност “Фотография”

http://enchonaydenov.com


Николай Трейман

Изтъкнат български фотограф. Той е управител на Братя Трейман ООД, автор на изложбите: "Блатото" и "Православна България", ръководител на фотоклуб "Паралакс". Преподава „Философия на фотографията“ в Софийски университет и е водещ редактор на библиотека „Фо“- книги , посветени на теория и естетика на фотографията.


Иван Масларов - Джъмбо

Създадател на сайта за фтотографски ревюта - Фото кафе.
Притежава над 25-годишен практически опит в сферата на фотографията.
Завършил е New York Institute of Photography и НАТФИЗ с "Операторско майсторство".

http://www.photocafe.pro
  
 Симеон Янчев

Симеон Янчев е основател на онлайн магазин и студио за интерактивни проекти "Роботев", което извършва услуги за международни компании като Heineken, Sprite, Sobranie, Globul, Amstel, Tuborg и др.

http://www.robotev.com
Иван Божилов

Част от екипа на училище по роботика Robopartans от повече от 3 години. През това време е бил част от преподавателския колектив, участвал е в разработката на учебното съдържание, организирал е регионалният кръг от международното състезание по роботика FIRST LEGO League и стои зад проекта за видео уроци - FLLCasts.com. Хоноруван преподавател е във Факултета по Математика и Информатика към СУ, участвал като гост-лектор на множество извънкласни школи и лекции за ученици и студенти.

http://robopartans.com

Владимир Алексиев

Програмист, предприемач, преподавател. Програмира вече 7 години, последните 5 - срещу заплащане. Има 2 неуспешни стартъпа зад гърба си и в момента работи по третия и най-обещаващ.
   
 27th Cube

27th Cube е студио, занимаващо се с графичен дизайн, CGI, 3D принтиране, архитектурни визуализации, фотография, рекламни услуги. Екипът е малък, но с огромен опит и страхотни проекти зад гърба си.

   
  

Организационният комитет запазва правото си да прави промени в обявените лектори.
Last Updated ( Monday, 20 October 2014 14:46 )